5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

Πλησιάζοντας το καλοκαίρι, οι επιλογές για καλό μπάνιο σε καθαρή παραλία στην Αττική φαίνονται περιορισμένες. Κι όμως, η Ανατολική Αττική κρύβει εξαιρετικές παραλίες που προσφέρονται για μοναδικές υδάτινες εμπειρίες και μονοήμερες εκδρομές. Οι καλοκαιρινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα είναι πολλοί και για κάθε γούστο.

Επιπλέον, οι κοντινοί οικισμοί, καφετέριες και beach bar, ολοκληρώνουν την εμπειρία σ’ αυτές τις παραλίες, προσφέροντας φαγητό, γλυκό και καφέ σε κάφε ευκαιρία. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις την εκδρομή με βόλτα στο Λαύριο, το Σούνιο ή το Πόρτο Ράφτη και τη Βραβρώνα.

1. Παραλία Τσόνιμα

5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

Ξεκινάμε με μία μικρή παραλία κοντά στην Κερατέα. Είναι μία απ’ τις πολλές αμμουδιές που κρύβει η περιοχή και που πρέπει να τις ανακαλύψεις ψάχνοντας. Τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της θα σε μαγέψουν και τα λίγα δέντρα στο πίσω μέρος της δίνουν μία ανάσα σκιάς. Πρόκειται για μία αμμουδιά που πλαισιώνεται από βράχια στα πλάγια.

Δεν είναι οργανωμένη, οπότε θα χρειαστεί να φροντίσεις από πριν για ό,τι σου χρειαστεί. Πετσέτα, νερό, ομπρέλα για σίγουρη σκιά και φαγητό θα σου καλύψουν όλες τις ανάγκες για ήρεμες δροσρές στιγμές.

Προτίμησε να πας όταν έχει νοτιά, για να δεις τα νερά όσο καθαρά και όμορφα γίνεται. Δε θα δυσκολευτείς να τη βρεις στον χάρτη και να ακολουθήσεις το GPS μέχρι την άκρη του δρόμου.

2. Παραλία Ερωτοσπηλιά

5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

Μία πιο ‘κοσμοπολίτικη’ παραλία κοντά στο Πόρτο Ράφτη με καταγάλανα νερά. Δεν υπερβάλουμε όταν λέμε ότι θυμίζει το έντονο χρώμα των παραλιών της Λευκάδας. Η πεντακάθαρη αμμουδιά προσελκύει τους γύρω κατοίκους ενώ έχει αρχίσει να γίνεται διάσημη. 

Η μαγευτική Ερωτοσπηλιά βρίσκεται 35 χιλιόμετρα απ’ το κέντρο της Αθήνας και είναι ιδανική για ζευγάρια και νέους. Διαθέτει ένα παρεΐστικο κλίμα και καλό είναι να την αποφύγεις τα σαββατοκύριακα αφού γεμίζει από παραθεριστές.

Αξέχαστες Καλοκαιρινές Διακοπές στη Λευκάδα

Είναι ένας μικρός κόλπος προστατευμένος απ’ τα μελτέμια, γι’ αυτό και τα νερά του είναι συνήθως αρκετά ήρεμα. Κάποια πεύκα προσφέρουν σκιά, ενώ η χρυσή άμμος και οι ‘σπηλιές’ που σχηματίζονται στα βράχια σε συνδυασμό με το beach bar θα ολοκληρώσουν την καλοκαιρινή εκδρομή σου.

Αν την επισκεφθείς καθημερινή τότε θα την απολαύσεις με πολλή περισσότερη ηρεμία και θα έχεις την ευκαιρία να δεις το ηλιοβασίλεμα και τα μοναδικά χρώματα που γεμίζουν τον ορίζοντα. Προσφέρεται ιδιαίτερα για την αρχή και το τέλος του καλοκαιριού.

3. Παραλία Αυλάκι (Πόρτο Ράφτη)

5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

Άλλη μία παραλία στο Πόρτο Ράφτη, αυτή τη φορά ακόμα πιο κοντά στον οικισμό! Είναι ιδανική για μια δροσερή βουτιά με φόντο το όμορφο Πόρτο Ράφτη σε ένα πιο urban περιβάλλον απ’ τις υπόλοιπες επιλογές. Ιδανικό για οικογένειες και με εύκολη πρόσβαση, διαθέτει ξαπλώστρες και ό,τι χρειαστείς για να περάσεις ευχάριστα την εκδρομή σου.

Πάλι σε προστατευμένο κόλπο, στη μεγάλων διαστάσεων παραλία στο Αυλάκι θα βρεις πάντα λίγο χώρο για σένα και την παρέα σου, ενώ τα ‘νησάκια’ ακριβώς απέναντι δημιουργούν μία αίσθηση απόδρασης.

4. Παραλία Χαμολιά

5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

Φτάνουμε στην πιο ξεχωριστή παραλία του άρθρου για τα γούστα μας. Είναι λίγο πιο απομακρυσμένη, κοντά στον οικισμό Χαμολιά της Βραβρώνας. Ακριβώς μπροστά απ’ το κοντινό νησάκι, τα μοναδικά χρώματα της δίνουν την αίσθηση πισίνας. Ενώ η ίδια η παραλία δεν είναι οργανωμένη, λειτουργεί καφέ-μπαρ ακριβώς από πάνω και ολοκληρώνει την εμπειρία σου.

Προσφέρεται για όλη την οικογένεια, ενώ είναι και εξαιρετική για να απολαύσεις τον βυθό με μάσκα και να αφεθείς στη μαγεία της θάλασσας. Στη Χαμολιά θα ευχαριστηθείς κολύμπι και θα απολαύσεις το μπάνιο στην Αττική όπως πουθενά αλλού. Αν μπορείς, φέρε παπούτσια θάλασσας γιατί σε κάποια σημεία έχει βράχια.

Προσφέρεται για εκδρομή νωρίς το πρωί, έναν καφέ στην καφετέρια από πάνω και βουτιά στα καταγάλανα νερά χωρίς δεύτερη σκέψη.

5. Παραλία Καβάτζα

5 Μοναδικές Παραλίες της Ανατολικής Αττικής για το Καλοκαίρι του 2022

Μία παραλία ήσυχη όπου συχνάζει κυρίως ο τοπικός πληθυσμός. Βρίσκεται ανάμεσα στο Λαύριο και το Σούνιο, σε μία εξαιρετική τοποθεσία στο λεγόμενο Κάτω Σούνιο. Φτάνοντας με αυτοκίνητο απ’ το Λαύριο θα τη βρεις στα αριστερά αλλά θα πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητο στα δεξιά του δρόμου σε κάποιο στενό.

Απ’το Σούνιο στο Λαύριο

Πρόκειται για αμμουδιά με σχετικά αβαθή νερά, στην αρχή όμως υπάρχουν κάποια βραχάκια. Το νερό είναι υπέροχο και κρυστάλλινο ενώ τα λίγα αρμυρίκια είναι για τους πρωινούς τύπους. Μην ανησυχείς όμως, πολλές παρέες είναι απ’ τη γειτονιά και θα χαρείς τη σκιά των δέντρων αφού επιστρέφουν για το μεσημεριανό σχετικά νωρίς.

Πάρε πετσέτα, ψάθα και νερό μαζί σου γιατί δεν είναι οργανωμένη παραλία.

Αν σου αρέσουν τα άρθρα μας ακολούθησε μας στο facebook και instagram!

Μη χάσεις ακόμα: