10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Ιστορίες από απόκοσμα κτήρια, πάρκα και ολόκληρα χωριά τραβούν την προσοχή των πιο τολμηρών. Επηρεασμένοι από το κλίμα του Halloween συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε 10 ανατριχιαστικά μέρη απ’ όλον τον κόσμο!

1. Το νησί με τις κούκλες (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Το ανατριχιαστικό στην όψη νησί βρίσκεται στα κανάλια της περιοχής Xochimilco στην Πόλη του Μεξικό. Ο θρύλος θέλει τον φύλακα του νησιού να στοιχειώνεται απ’ τις τύψεις του όταν δεν κατάφερε να σώσει ένα κοριτσάκι που πνιγόταν στο κανάλι. Τότε φέρεται να κρέμασε σ’ όλο το νησί κούκλες που διατηρούνται ακόμα και σήμερα, άλλες με κομμένα άκρα, κι άλλες χωρίς μάτια ή κεφάλι. Ο θάνατος του φύλακα από πνιγμό στο ίδιο σημείο με το κοριτσάκι ενισχύει το μυστήριο.

2. Νοσοκομείο Beelitz-Heilstatten (Beelitz, Γερμανία)

Το ανατριχιαστικό στην όψη νησί βρίσκεται στα κανάλια της περιοχής Xochimilco στην Πόλη του Μεξικό. Ο θρύλος θέλει τον φύλακα του νησιού να στοιχειώνεται απ' τις τύψεις του όταν δεν κατάφερε να σώσει ένα κοριτσάκι που πνιγόταν στο κανάλι. Τότε φέρεται να κρέμασε σ' όλο το νησί κούκλες που διατηρούνται ακόμα και σήμερα, άλλες με κομμένα άκρα, κι άλλες χωρίς μάτια ή κεφάλι. Ο θάνατος του φύλακα από πνιγμό στο ίδιο σημείο με το κοριτσάκι ενισχύει το μυστήριο.  2. Νοσοκομείο Beelitz-Heilstatten (Beelitz, Γερμανία)

Η ιστορία του νοσοκομείου Beelitz Heilstatten ανταποκρίνεται στη σκοτεινή όψη του. Αυτό το εγκαταλελειμμένο συγκρότημα 60 κτηρίων έχει μια έντονη ιστορία που ταιριάζει με την ανατριχιαστική του εμφάνιση. Αρχικά ήταν χτισμένο για να στεγάσει ασθενείς με φυματίωση, εδώ μάλιστα ο Adolf Hitler ανάρρωσε από τραυματισμό στο μηρό κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην συνέχεια χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία Γερμανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Αφού η Ανατολική Γερμανία βρέθηκε υπό σοβιετικό έλεγχο, το κτήριο έγινε στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι το 1994, με τον κομμουνιστή ηγέτη Erich Honecker να είναι ο πιο διάσημος ασθενής του. Ο εγκαταλελειμμένος χώρος έχει μάλιστα χρησιμοποιηθεί για γυρίσματα διάσημων ταινιών, όπως Ο Πιανίστας (2002) και η Επιχείρηση Βαλκυρία (2008). Στις αρχές Σεπτεμβρίου 2015, μια πλατφόρμα ύψους 20 μέτρων άνοιξε για να κάνει το εγκαταλελειμμένο νοσοκομειακό συγκρότημα πιο προσβάσιμο στους επισκέπτες.

3. Η πύλη της κόλασης (Νταρβάζα, Τουρκμενιστάν)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Το απόκοσμο αυτό θέαμα βρίσκεται στην έρημο Καράκουμ του Τουρκμενιστάν και δημιουργήθηκε το 1971 όταν γεωλόγοι της Σοβιετικής Ένωσης έκαναν έρευνα για φυσικό αέριο στην περιοχή. Όταν έσκαψαν στο σημείο, το έδαφος κατέρρευσε και δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας. Για να αποτρέψουν την διάχυση επικίνδυνων αερίων, αποφάσισαν να βάλουν φωτιά που θα κρατούσε 2-3 μέρες. Παρ’ όλα αυτά η φωτιά παρέμεινε και καίει ακόμα και σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά! Η εικόνα του κρατήρα να φλέγεται είναι βγαλμένη από ταινία αποκάλυψης και κόβει την ανάσα.

Οι απόκοσμες σπηλιές του Μάαστριχτ

4. Νεκροταφείο Bonaventure (Savannah, Georgia, ΗΠΑ)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Η Savannah θεωρείται μια από τις πιο στοιχειωμένες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λέγεται ότι είναι χτισμένη πάνω σε τάφους ιθαγενών της Βορείου Αμερικής. Το νεκροταφείο Bonaventure, το οποίο έγινε διάσημο με την εμφάνισή του στο εξώφυλλο του βιβλίου “Midnight in the Garden of Good and Evil”, περιλαμβάνει ένα άγαλμα της Little Gracie Watson, ενός κοριτσιού που πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 6 ετών. Το κορίτσι αυτό λέγεται ότι κλαίει με πραγματικά δάκρυα στο νεκροταφείο.

5. Πύργος της Δούκισσας Πλακεντίας (Αθήνα, Ελλάδα)

Η Savannah θεωρείται μια από τις πιο στοιχειωμένες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λέγεται ότι είναι χτισμένη πάνω σε τάφους ιθαγενών της Βορείου Αμερικής. Το νεκροταφείο Bonaventure, το οποίο έγινε διάσημο με την εμφάνισή του στο εξώφυλλο του βιβλίου "Midnight in the Garden of Good and Evil", περιλαμβάνει ένα άγαλμα της Little Gracie Watson, ενός κοριτσιού που πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 6 ετών. Το κορίτσι αυτό λέγεται ότι κλαίει με πραγματικά δάκρυα στο νεκροταφείο.   5. Πύργος της Δούκισσας Πλακεντίας (Αθήνα, Ελλάδα)

Το δικό της μερίδιο στα τρομακτικότερα μέρη αυτής της λίστα διεκδικεί το Καστέλο της Ροδοδάφνης. Ο πύργος αυτός βρίσκεται στην Πεντέλη και είναι συνδεδεμένος με την εκκεντρική φυσιογνωμία της Δούκισσας της Πλακεντίας. Αν και η ίδια δεν πρόλαβε να μείνει ποτέ εκεί, η αλλόκοτη αύρα που διαχέει ο πύργος δε σου περνάει απαρατήρητη. 

Η τρομακτική ιστορία της Δούκισσας ξεκινά με τον θάνατο της νεαρής κόρης της, την οποία βαλσάμωσε και διατήρησε μαζί της. Από τότε, θρύλοι και φήμες την ακολουθούν, αφού φαίνεται να είχε ιδιαίτερα ενεργή δράση σε τελετές και μυστήρια συμπόσια με μεταφυσικό περιεχόμενο. Ο μύθος τη θέλει να τριγυρίζει ακόμα στην Πεντέλη ψάχνοντας την κόρη της ανάμεσα στους περαστικούς.

6. Κατακόμβες των Καπουτσίνων (Παλέρμο, Ιταλία)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Ένα πραγματικά ανατριχιαστικό μέρος που συνδέει το βασίλειο των ζωντανών με αυτό των νεκρών. Οι κατακόμβες φιλοξενούν τη μεγαλύτερη συλλογή από μούμιες στον κόσμο, καθώς εκεί θα βρεις περισσότερες από 2000. 

Χτίστηκαν ως νεκροταφείο για τους μοναχούς του μοναστηριού. Όταν οι ταφές ξεπέρασαν τον αρχικό χώρο, το επέκτειναν και έτσι ξεθάφτηκαν μερικά από τα παλιά πτώματα, μόνο για να διαπιστώθεί ότι είχαν φυσικά μουμιοποιηθεί και διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Αυτό θεωρήθηκε θεϊκή πράξη και σύντομα χιλιάδες άνθρωποι ζητούσαν να ταφούν εκεί. Οι κατακόμβες σταμάτησαν να δέχονται σώματα το 1880.

7. Το κάστρο του Δράκουλα, Κάστρο Μπραν (Ρουμανία)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Τι πιο τρομακτικό από μία ξενάγηση στο κάστρο του μυθικού Δράκουλα; Όλα ξεκίνησαν με το βιβλίο Dracula του Bram Stoker, ο οποίος δεν επισκέφτηκε ποτέ τη Ρουμανία αλλά βάσισε την απαίσια κατοικία του βαμπίρ του στο Κάστρο του Μπραν, το οποίο είναι πλέον εθνικό ορόσημο της Ρουμανίας. 

Αν και ο Dracula είναι εξ ολοκλήρου έργο φαντασίας, αυτό το μεσαιωνικό κάστρο έχει τρομακτικά χαρακτηριστικά όπως υπόγεια περάσματα. Ακόμη, εκεί πιθανώς κρατούταν φυλακισμένος και ο Βλαντ Γ΄ Τσέπες, γνωστός ως Βλαντ ο Παλουκωτής ή Κόμης Δράκουλας. Αυτό το κάστρο λοιπόν έχει το τέλειο “τρομακτικό” υπόβαθρο, τόσο μυθοπλαστικά όσο και πραγματικά, για να σε παρακινήσει να το επισκεφτείς.

8. Χωριό Craco (Ιταλία)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Εδώ συναντάμε κυριολεκτικά ένα χωριό φάντασμα της ιταλικής επαρχίας, το οποίο σίγουρα ξυπνάει ανατριχιαστικά συναισθήματα στον επισκέπτη. Οι τελευταίοι κάτοικοι του Craco εγκατέλειψαν τον οικισμό το 1980 και έκτοτε δεν έχει ξανακατοικηθεί. Αυτό συνέβη όταν το χωριό κατασκεύασε νέα συστήματα αποχέτευσης και νερού. Με αυτόν τον τρόπο έθεσε σε κίνδυνο την σταθερότητα του εδάφους από τους ήδη επιρρεπείς σε σεισμούς λόφους, προκαλώντας καταστροφικές κατολισθήσεις. Οι επισκέπτες μπορούν ακόμα να εξερευνήσουν την πόλη σε μια ξενάγηση, και παρά τον κίνδυνο, μερικές ταινίες έχουν γυριστεί εδώ, όπως τα πάθη του Χριστού (2004).

9. Ξενοδοχείο Stanley (Estes, Κολοράντο, ΗΠΑ)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Αν η φωτογραφία δε σε τρομάζει, σκέψου ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο απ’ όπου ο Στίβεν Κινγκ εμπνεύστηκε την Λάμψη (1977), αφού έμεινε εκεί με τη γυναίκα του το 1974. Η μυστηριακή του ατμόσφαιρα συνδυάζεται με την φήμη για φαντάσματα που επισκέπτονται και ενοχλούν τους θαμώνες. Όσοι/ες τολμήσουν να μείνουν εκεί σήμερα μάλιστα, μπορούν να επιλέξουν «στοιχειωμένα δωμάτια» για τη διαμονή τους!

10. Ο Κήπος του Veijo Ronkkonen (Parikkala, Φινλανδία)

10 ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο που ξεπερνούν το Halloween

Ο μοναδικός αυτός κήπος με τα πάνω από 500 απόκοσμα αγάλματα είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Veijo Ronkkonen και περιστοιχίζουν το σπίτι του. Είναι στημένα σε διάφορες στάσεις και πόζες, ενώ κάποια έχουν αληθινά ανθρώπινα δόντια, αλλά και μικρόφωνα που βγάζουν τρομακτικούς ψιθύρους. Το χαμόγελό τους και τα άδεια τους μάτια προκαλούν ανατριχίλες.

Αν σου αρέσουν τα άρθρα μας ακολούθησε μας στο facebook και instagram!

Μη χάσεις ακόμα: