Εκδρομές στο Ισραήλ

Χάιφα, Haifa

Παρακάτω σας προτείνουμε εντυπωσιακές εκδρομές στο Ισραήλ που μπορείτε να πραγματοποιήσετε εάν έχετε κάποιες μέρες παραπάνω στη χώρα. Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται στο βόρειο Ισραήλ και περιλαμβάνουν σημαντικά χριστιανικά προσκυνήματα αλλά και μοναδικά φυσικά τοπία. Μη χάσετε επίσης τα ταξίδια μας στις πόλεις της Ιερουσαλήμ και του Τελ Αβίβ.

Χάιφα (Haifa)

Πρώτη στάση στις εκδρομές στο Ισραήλ αποτελεί η πανέμορφη παραλιακή πόλη της Χάιφα. Αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Ισραήλ και την τρίτη μεγαλύτερη της χώρας. Εκεί θα συναντήσετε πλήθος δραστηριοτήτων για όλα τα γούστα και η ομοιότητα της με το Τελ Αβίβ δε θα περάσει απαρατήρητη.

εκδρομές στο Ισραήλ, Πάρκο Μπακάι

Πρέπει να τονίσουμε ότι στη Χάιφα πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τους επιβλητικούς Κήπους Μπαχάι. Πρόκειται για ένα απερίγραπτο πάρκο γεμάτο πράσινο με γεωμετρικά σχέδια, χτισμένο σε πολλά επίπεδα. Εκεί θα βρείτε ένα υπέροχο κτήριο με χρυσό θόλο αλλά και ένα αντίγραφο του Παρθενώνα. Το πάρκο ανήκει στη θρησκεία των Μπαχάι, που έχει τις ρίζες της στην Περσία. Λόγω του γεγονότος ότι έχει θρησκευτικό χαρακτήρα θα μπορέσετε πράγματι να χαλαρώσετε. Όλοι μιλούν χαμηλόφωνα και έτσι θα απολαύσετε πλήρως την πνευματική του αύρα.

εκδρομές στο Ισραήλ, Πάρκο Μπακάι
 
Ναζαρέτ

Περίπου 45 χλμ ανατολικά της Χάιφα θα βρείτε την πασίγνωστη πόλη της Ναζαρέτ. Ο οικισμός είναι γνωστός ως το μέρος όπου μεγάλωσε ο Χριστός. Η πόλη είναι πραγματικά πανέμορφη και θα βρείτε ένα μοναδικό μείγμα ιδανικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων. Το 36% του πληθυσμού είναι χριστιανοί και το 65% μουσουλμάνοι. 

Ναός του ευαγγελισμού, Εκδρομές στο Ισραήλ, Ναζαρέτ

Η πόλη είναι εύκολα περπατίσιμη και αξίζει να περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της. Έτσι θα ανακαλύψετε μόνοι σας εντυπωσιακές γωνίες και γειτονιές. Ένα από τα κύρια αξιοθέατα είναι ο ναός του ευαγγελισμού, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο αρχάγγελος ανακοίνωσε στην Θεοτόκο ότι θα κυοφορήσει τον υιό του Θεού. Είναι ένας εντυπωσιακός ναός και αξίζει να τον επισκεφθείτε. Ακόμη, το φαγητό στην πόλη είναι πολύ γευστικό και μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε φαλάφελ.

Ναζαρέτ, Nazareth

Τέλος, εάν θέλετε να μείνετε στην πόλη σας προτείνουμε να επιλέξετε το Αbraham hostel, ένα από τα καλύτερα hostel που έχουμε επισκεφτεί σ’ όλα μας τα ταξίδια. Έχει έναν πανέμορφο κήπο αλλά και υπέροχα ζωγραφιστά ταβάνια που θα σας ενθουσιάσουν. Ακόμη, μαζί με τη διαμονή προσφέρουν δωρεάν ξενάγηση στην πόλη της Ναζαρέτ, σε διάφορα ιδιαίτερα σημεία της πόλης που δύσκολα θα επισκεπτόσασταν μόνοι σας! Πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Abraham hostel, Ναζαρέτ, Ισραήλ

 

Abraham hostel, Ναζαρέτ, Ισραήλ, εκδρομές στο Ισραήλ
 
Θάλασσα της Γαλιλαίας

Περίπου 70 χλμ ανατολικά της Ναζαρέτ θα βρείτε τη θάλασσα της Γαλιλαίας. Πρόκειται στην ουσία για λίμνη που βρίσκεται μεταξύ Ισραήλ και Συρίας. Μάλιστα εάν επισκεφτείτε την ανατολική όχθη της λίμνης θα δείτε από πίσω να δεσπόζουν τα υψίπεδα του Γκολάν και τα οποία προσδίδουν έναν ακόμη πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα στην περιοχή.

Γύρω από την λίμνη θα βρείτε μαγευτικές πόλεις που προσφέρουν υπέροχη θέα, μερικές από αυτές είναι η Tiberias και η Καπερναούμ. Μπορείτε εάν έχετε χρόνο και όχημα να κάνετε όλον τον κύκλο της και να δείτε ποιο μέρος σας ταιριάζει περισσότερο. Μάλιστα σε πολλά σημεία υπάρχουν μικρά πάρκα όπου μπορείτε να κάνετε πικνίκ και να κολυμπήσετε στην λίμνη. Εκεί μάλιστα συχνάζουν πολλοί Ισραηλινοί και η τοπική μουσική που συνηθίζουν να βάζουν δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην όλη εμπειρία.

Θάλασσα της Γαλιλαίας, Sea of Galillee, Εκδρομές στο Ισραήλ

 

Θάλασσα της Γαλιλαίας, Sea of Galillee, Εκδρομές στο Ισραήλ
 
Ιορδάνης ποταμός και πάρκο του Ιορδάνη

Στην βορειοανατολική γωνία της λίμνης εκβάλλει ο ποταμός Ιορδάνη.Είναι γνωστός λόγω του γεγονότος ότι ο Ιωάννης ο βαπτιστής, βάπτισε εκεί τον Ιησού Χριστό.

Ιορδάνης Ποταμός, Ισραήλ

Το ποτάμι δεν είναι όμως τόσο εντυπωσιακό όσο το πάρκο που θα βρείτε λίγο πιο βόρεια. Γύρω στα 5 χλμ υπάρχει ένα καταπράσινο πάρκο που διαρρέεται από τον Ιορδάνη ποταμό, εξ’ ου και το όνομα πάρκο του Ιορδάνη. Έχει συνολική έκταση 250 εκτάρια και προσφέρεται για πικνίκ, κάμπινγκ και βέβαια για να θαυμάσετε το ποτάμι που διασχίζει το πάρκο. Στην έκτασή του υπάρχουν και αρχαιολογικοί χώροι που μπορείτε να επισκεφτείτε καθώς και μικροί υδρόμυλοι. Αξιζει επισκεφτείτε την περιοχή και να θαυμάσετε την ομορφιά του τοπίου που τόσο απλόχερα προσφέρεται!

Πάρκο του Ιορδάνη ποταμού, εκδρομές στο Ισραήλ
 
Μία εκδρομή στο νότιο Ισραήλ

Αφού ολοκληρώσαμε τις βασικές εκδρομές προς το βόρειο Ισραήλ δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε μία εντυπωσιακή εμπειρία στα νότια της χώρας. Μόλις 55 χλμ νότια του Τελ Αβίβ θα βρείτε την πόλη του Άσχελον (Ashkelon). Λίγο νότια της πόλης υπάρχει το ομώνυμο εθνικό πάρκο και το οποίο προσφέρει σωρεία δραστηριοτήτων, καθώς και μία μοναδική παραλία. Στο σημείο αυτό βρισκόταν η αρχαία πόλη του Άσχελον. Μάλιστα στον λόφο που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία θα βρείτε καναανιτικά, περσικά, φοινικικά, ελληνικά, ρωμαϊκά, βυζαντινά και μουσουλμανικά μνημεία, τα οποία μαρτυρούν την μακρόχρονη ιστορία του μέρους. Αν ανεβείτε στον λόφο, μπορείτε να περπατήσετε επάνω στα αρχαία τείχη της πόλης και να θαυμάσετε μία μοναδική θέα στην Μεσόγειο και στην τριγύρω περιοχή.

Άσχελον εθνικό πάρκο, Ashkelon national park

Αξιοπρόσεκτη είναι η μία τοξωτή πύλη της Μέσης Εποχής του Χαλκού (περ. 1850 π.Χ.), μία από τις πρωιμότερες τοξωτές πύλες της ιστορίας.

Άσχελον εθνικό πάρκο, Ashkelon national park

Μετά από αυτή την ιστορική περιπλάνηση κάτω από τον ζεστό μεσανατολίτικο ήλιο, σίγουρα θα χρειαστείτε λίγη δροσιά και θα τη βρείτε τόσο στη θάλασσα που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα σας αλλά και στη σκιά των δέντρων που ζώνουν την περιοχή. Μάλιστα στο πάρκο μέσα ζουν και καμήλες, που απολαμβάνουν τον ίσκιο των δέντρων. Περισσότερες πληροφορίες για το πάρκο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Άσχελον εθνικό πάρκο, Ashkelon national park, εκδρομές στο Ισραήλ

Δείτε Επίσης: