Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Η Κολωνία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας κι αυτή που έδωσε το όνομά της στο Eau de Cologne. Προσφέρει ένα συνδυασμό υπέροχων και ρομαντικών εκκλησιών, σύγχρονης αρχιτεκτονικής αιχμής, πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και παγκοσμίου φήμης μουσεία. Υπάρχουν πολλά να κάνετε και να δείτε στην Κολωνία, και με τις συχνές πτήσεις, το να φτάσετε εκεί δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο. Σε σύγκριση με πόλεις όπως το Βερολίνο και το Μόναχο, η Κολωνία είναι πολύ λιγότερο τουριστική κι αυτό την κάνει έναν ιδανικό προορισμό!

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Οι καλύτερες δραστηριότητες στην Κολωνία:

Ο καθεδρικός ναός

Ίσως αποτελεί το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της πόλης και αποτελεί έναν συνδυασμό γερμανικού καθολικισμού και γοτθικής αρχιτεκτονικής, ενώ ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς το 1996. Είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή μνημεία στην Γερμανία, προσελκύοντας κατά μέσο όρο 20.000 άτομα την ημέρα. Με συνολικό ύψος 157 μέτρα, ο καθεδρικός ναός είναι επί του παρόντος η ψηλότερη εκκλησία με δίδυμο κωδωνοστάσιο στον κόσμο, η δεύτερη ψηλότερη εκκλησία στην Ευρώπη μετά το Ulm Münster (στην γερμανική πόλη Ulm) και η τρίτη ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο. Ακόμη, είναι η μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία στη Βόρεια Ευρώπη και έχει το δεύτερο ψηλότερο καμπαναριό. Οι πύργοι με τους δύο τεράστιους κώνους δίνουν στον καθεδρικό ναό τη μεγαλύτερη πρόσοψη οποιασδήποτε εκκλησίας στον κόσμο.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Η κατασκευή του καθεδρικού ναού της Κολωνίας ξεκίνησε το 1248, αλλά σταμάτησε γύρω στο 1560 και παρέμεινε ημιτελής. Η εργασία δεν ξεκίνησε ξανά μέχρι τη δεκαετία του 1840 και το κτίριο ολοκληρώθηκε στο αρχικό του μεσαιωνικό σχέδιο το 1880. Εκτός από το να θαυμάσετε το εσωτερικό του ναού μπορείτε να ανεβείτε σ’ έναν από τους πύργους του. Με πάνω από 500 σκαλοπάτια, αυτό μπορεί να είναι μια αρκετά απότομη ανάβαση, αλλά αξίζει τον κόπο, καθώς η θέα από εκεί θα σας ανταμείψει! Πληροφορίες για εισιτήρια, για τις ώρες επίσκεψης αλλά και για το μνημείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περπατήστε στην ρομαντική γέφυρα Hohenzollernbrücke

Η γέφυρα Hohenzollernbrücke, που διασχίζει τον ποταμό Ρήνο και προσφέρει θέα στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, είναι ένας εξαιρετικός προορισμός που δεν κοστίζει τίποτα, ενώ έχει αξιοσημείωτη ιστορία, καθώς ήταν μια απ’ τις σημαντικότερες γέφυρες στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Ένας άλλος εμπνευσμένος λόγος για να δείτε τη γέφυρα: Οι χιλιάδες πολύχρωμες κλειδαριές κρέμονται από τα κιγκλιδώματα, με χειρόγραφες λέξεις και διακοσμήσεις από ζευγάρια που συνδέουν την κλειδαριά στη γέφυρα ως σύμβολο της αγάπης και της δέσμευσής τους. Κάθε ζευγάρι στη συνέχεια ρίχνει τα κλειδιά της κλειδαριάς τους στο ποτάμι για να δείξει αφοσίωση στην ενότητα τους. Πραγματικά εκπλαγήκαμε απ’ τον αριθμό των λουκέτων που κυριολεκτικά κατακλύζουν την πανέμορφη γέφυρα με αγάπη.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Εάν την διασχίσετε ολόκληρη θα βρεθείτε σ’ ένα πλάτωμα, απ’ όπου μπορείτε να έχετε μοναδική θέα στον ποταμό, στον καθεδρικό της πόλης αλλά και στην ιστορική γέφυρα! Η περιοχή είναι ότι πρέπει για ρομαντικότατες φωτογραφίες!

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Περιηγηθείτε στην παλιά πόλη (alt Stadt)

Κάντε μια βόλτα στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια για να δείτε τη γοητευτική περιοχή της Παλιάς Πόλης που ξαναχτίστηκε προσεκτικά μετά την καταστροφή μεγάλου μέρους της κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Μετά από μια κουραστική μέρα περιήγησης, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να επισκεφτείτε ένα Brauhaus (παραδοσιακός συνδυασμός ζυθοποιείου και εστιατορίου) απ’ ό, τι στην Παλιά Πόλη. Μια ποικιλία από τοπικές παμπ εξυπηρετούν τους επισκέπτες με μια μεγάλη ποικιλία από επιλογές και κλασικά γερμανικά πιάτα. Η περιοχή είναι γεμάτη με πολύχρωμα κτήρια, τα οποία σε συνδυασμό με τα πλακόστρωτα σοκάκια της προσδίδουν μία ρομαντική πνοή, και σίγουρα αποτελεί το αγαπημένο μας σημείο στην πόλη! Αφεθείτε και χαθείτε, όπως θα περιπλανιέστε, ώστε να ανακαλύψετε μοναδικές γωνιές για ανεπανάληπτες φωτογραφίες!

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Όπως θα βρίσκεστε στην παλιά πόλη αξίζει να πάτε και να θαυμάσετε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της εκκλησίας του Αγίου Μαρτίνου (Groß St. Martin).

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Ακόμη, αξίζει να επισκεφτείτε το δημαρχείο της πόλης, με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και μαγευτική πρόσοψη, καθώς και την περιοχή της παλιάς αγοράς (Alter Markt).

Εάν θέλετε να έχετε μία άλλη άποψη του γραφικού Ρήνου, που χωρίζει την πόλη στα δύο, αλλά και της παλιάς πόλης, σας προτείνουμε να διασχίσετε την γέφυρα Deutzer. Πριν την διασχίσετε περπατήστε στην πανέμορφη Rheinuferpromenade και στη συνέχεια διασχίστε τη γέφυρα Deutzer, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα στην πόλη, ειδικά κατά το ηλιοβασίλεμα.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Περιήγηση στην πολύχρωμη Fischmarkt

Μπορεί να μην βρείτε ψάρια στη γραφική Fischmarkt (την παλιά αγορά ψαριών), αλλά περπατήστε εκεί για να δείτε τα όμορφα και πολύχρωμα ξύλινα σπίτια που περιβάλλουν μια πλατεία με πλακόστρωτα σοκάκια κατά μήκος του Ρήνου.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Είναι ένα σημείο που σίγουρα αξίζει να σταματήσετε για να θαυμάσετε όταν βρίσκεστε στην περιοχή της παλιάς πόλης. Ρίξτε μια ματιά στο Fish Wives Fountain του γλύπτη Rainer Walk που απεικονίζει γυναίκες να πωλούν ψάρια.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Επίσκεψη στο μουσείο σοκολάτας

Δεν μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι την Κολωνία και να μην επισκεφθείτε το δημοφιλές μουσείο σοκολάτας της πόλης.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Κάντε μια περιήγηση στην επεξεργασία αυτού του διάσημου γλυκίσματος, απολαύστε λίγη σοκολάτα και μάθετε περισσότερα για την τέχνη της. Πληροφορίες για το μουσείο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Επισκεφθείτε τις νεότερες περιοχές της Κολωνίας, Rheinauhafen

Η Κολωνία δεν προσφέρεται μόνο για τους λάτρεις του παλιού αλλά και γι’ αυτούς που εκτιμούν την μοντέρνα αρχιτεκτονική! Μία απ’ τις νεότερες περιοχές της πόλης, το Rheinauhafen είναι το ιδανικό μέρος για να ανακαλύψετε τα πιο όμορφα νέα κτίρια της, όπως τα Crane Houses.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Αυτή η κάποτε πολυσύχναστη περιοχή του λιμανιού έχει πλέον μετατραπεί σε δημιουργικό κόμβο και διαθέτει μερικά ιδιαίτερα δροσερά κτήρια. Επισκεφτείτε την περιοχή όταν ο ήλιος αρχίζει να δύει. Η θέα είναι υπέροχη.

Κάντε μία βόλτα στους βοτανικούς κήπους της Κολωνίας (Flora und Botanischer Garten)

Το Flora und Botanischer Garten της Κολωνίας είναι το παλαιότερο δημόσιο πάρκο της πόλης. Βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Ρήνου και φιλοξενεί περισσότερα από 10.000 είδη φυτών όπως μανόλιες, ροδόδεντρα, κωνοφόρα δέντρα και σφενδάμνους.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Το επισκέπτονται περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι κάθε χρόνο. Το Flora, ένα ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο, βρίσκεται στο κέντρο του κήπου και χρησιμεύει ως η τέλεια ανάπαυλα για τους τουρίστες που χρειάζονται ένα διάλειμμα από το περπάτημα. Το Flora φιλοξενεί συναυλίες, κοινωνικές συγκεντρώσεις, συνέδρια και παρόμοιες εκδηλώσεις.

Βρείτε μεσαιωνικές πύλες και τείχη

Η πόλη κάποτε ήταν υπερήφανη για τις 12 πύλες που υπήρχαν περιμετρικά της απ’ το 50 μ.Χ., αλλά μόνο λίγες παραμένουν σήμερα. Ευτυχώς, οι λίγες που απομένουν είναι καλά συντηρημένες και διακοσμημένες σε φυσικά υλικά, όπως ασβεστόλιθος και ψαμμίτης.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Επισκεφθείτε την τεράστια Hahnentorburg του 13ου αιώνα στην Rudolfplatz. Εντυπωσιακά παραδείγματα πυλών αποτελούν οι Severinstorburg, Ulrepforte και Eigelsteintorburg.

360ᵒ θέα από ύψος 103 μέτρων

Για το τέλος αυτού του οδηγού των αξιοθέατων της Κολωνίας αφήσαμε ίσως ένα απ’ τα πιο συναρπαστικά σημεία για να εκτιμήσετε την γοητεία της πανέμορφης αυτής γερμανικής πόλης! Πρόκειται για το ολοκαίνουργιο, Köln Triangle. Για λίγα ευρώ, μπορείτε να πάρετε τον ανελκυστήρα μέχρι την κορυφή πλατφόρμας ύψους 103 μέτρων που βλέπει στο ιστορικό κέντρο της Κολωνίας.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Ακόμη, μπορείτε να δείτε την πόλη απ’ όλες τις μεριές της και να βρείτε σημεία που αγνοούσατε απ’ το έδαφος! Ανεβείτε εδώ, κοντά στο ηλιοβασίλεμα και απολαύστε την πόλη και τον εμβληματικό καθεδρικό ναό της Κολωνίας με λαμπερές πορτοκαλί αποχρώσεις. Είναι υπέροχο!

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Πληροφορίες για την επίσκεψή σας εκεί θα βρείτε εδώ.

Φαγητό, γερμανική μπύρα και διασκέδαση

Εκτός από την παλιά πόλη, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε γερμανικό φαγητό σε παραδοσιακά κτήρια, θα σας προτείναμε να επισκεφτείτε την πιο νεανική βελγική συνοικία (Belgisches Viertel). Είναι ένα απ’ τα πιο διασκεδαστικά μέρη της Κολωνίας. Γεμάτο με μια σειρά από δροσερά μπαρ και υπέροχα εστιατόρια, είναι η ιδανική περιοχή για να περάσετε το βράδυ σας στην πόλη.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Όταν βρίσκεστε στην πόλη, φροντίστε να σταματήσετε για μία γεύση στην παραδοσιακή κουζίνα της Κολωνίας στο Früh am Dom – το σπίτι της διάσημης τοπικής Kölsch (μπύρα)!

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Αυτό το ζυθοποιείο (Früh am Dom), το οποίο είναι άνω των 100 ετών, ενδείκνυται για την χαλαρή ατμόσφαιρα, το νόστιμο φαγητό και την μπύρα Kölsh. Σίγουρα είναι ένας λόγος για να κάνετε μια στάση εδώ. Σας προτείνουμε εκτός από την τοπική μπύρα να δοκιμάσετε τα τοπικά πιάτα, όπως Mettbrütche (ψωμί με κιμά) και το Sauerbraten (μαριναρισμένο κοκκινιστό κρέας). Εάν θέλετε να μάθετε για μία ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Γερμανίας (αυτή της Βαυαρίας) δείτε το άρθρο μας εδώ.

Τέλος, δύο ιδιαίτερες εποχές του χρόνου για την Κολωνία αποτελούν τα Χριστούγεννα και η περίοδος του Φεβρουαρίου (όπου το παγκοσμίου φήμης καρναβάλι λαμβάνει χώρα). Την ημέρα της έναρξης του καρναβαλιού, τα πλήθη παρατάσσονται στους δρόμους της πόλης και παρακολουθούν μια τεράστια παρέλαση, που ακολουθείται από ατελείωτο φαγητό, ποτό και πάρτι στους δρόμους. Όταν ο ήλιος δύει, κατευθύνονται προς τα μπαρ για να διατηρήσουν την εορταστική διάθεση.

Γνωρίζοντας την γραφική Κολωνία (Köln)

Τα Χριστούγεννα η πόλη στολίζεται με πολύχρωμα φωτάκια και γεμίζει με γραφικές χριστουγεννιάτικες αγορές που πωλούν το διάσημο Glühwein και νόστιμα πιάτα! Μπορείτε να βρείτε σ’ αυτό το άρθρο μας, μία περιγραφή των αγορών της πόλης αλλά και άλλες χριστουγεννιάτικες αγορές που εντυπωσιάζουν στην Ευρώπη.

Δείτε Επίσης: