Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Μία μοναδική εμπειρία περιμένει όσους αποφασίσουν να κάνουν την εκδρομή στο χωριό Βίκινγκ, κοντά στο μεσαιωνικό Ταλίν (ή Τάλλιν) της Εσθονίας. Πρόκειται για ένα χωριό που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, όπου μπορείς να πάρεις μία καλή γεύση απ’ τη ζωή των Βίκινγκ ζώντας από πρώτο χέρι την καθημερινότητά τους. Πάμε για τοξοβολία και αγώνες τσεκουριών στη φύση!

Το Ταξίδι μας στο Μεσαιωνικό Ταλίν

Βέβαια, η άνεση και χαλάρωση δε λείπει απ’ το θεματικό χωριό, οπότε ετοιμάσου για μία δυναμική εμπειρία γεμάτο με μύθους και παραδόσεις απ’ τα σάγκα. Ιδανικά αξίζει να το επισκεφθείς λίγο πριν ή λίγο μετά το καλοκαίρι, ώστε να μπορείς να απολαύσεις την εσθονική φύση μέσα στη μέρα, και να γευτείς τη φρεσκάδα της βόρειας Ευρώπης μετά τη δύση. Για πιο τολμηρούς/ες το χωριό παραμένει ανοιχτό όλον τον χρόνο, βουτηγμένο στο χιόνι!

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 2005 και κάθε χρόνο εμπλουτίζεται όλο και περισσότερο. Οι ευρύχωρες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ένα ολόκληρο οχυρό δίπλα στο ποτάμι Pirita, με σχεδόν αποκλειστικά ξύλινες κατασκευές.

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Πύργοι, τείχος, ξύλινα σπιτάκια, μεσαιωνική ταβέρνα και αίθουσα δραστηριοτήτων δίνουν την εντύπωση μίας άλλης εποχής. Αν και ο οικισμός δεν έχει το κλασικό κυκλικό σχήμα φρουρίων των Βίκινγκ, όπως αυτών που έχουν βρεθεί κυρίως στην Δανία και την Νορβηγία, όλα είναι αριστοτεχνικά κατασκευασμένα με ιδιαίτερα καλή αισθητική και απλά υλικά.

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Αν και λιγότερο γνωστή σε σχέση με τις γειτονικές σκανδιναβικές χώρες, η εποχή Βίκινγκ στην Εσθονία χρονολογείται περίπου ανάμεσα στον 8ο και στον 11ο αιώνα. Η βορειοδυτική περιοχή της σημερινής χώρας σταδιακά γέμισε με φρούρια σε κορυφές μικρών λόφων, που είχαν αμυντικό χαρακτήρα και φιλοξενούσαν μικρούς οικισμούς. Η Εσθονία ήταν γνωστή για την παραγωγή σπαθιών, λογχών και για την εξαγωγή σιδήρου. Μάλιστα το 2019 ανακαλύφθηκαν κομμάτια από περίπου 100 σπαθιά του 10ου αιώνα στα βόρεια της χώρας, που μαρτυρούν αυτή την παράδοση!

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Φρούριο Trelleborg, Δανία

Η επαφή με τη φύση, το βαθύ πράσινο και τις πιο απλές κι ευχάριστες απολαύσεις είναι ο κύριος στόχος της εκδρομής. Το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με τις μεσαιωνικές κατασκευές προσφέρουν ό,τι χρειάζεσαι για να γνωρίσεις λίγο καλύτερα τον εαυτό σου και να αποβάλλεις τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της πόλης. Οι βόλτες στο γύρω δάσος και οι βαρκάδες θα σε γεμίσουν με νέες εικόνες. Γεφυρούλες και μία ήπια παρέμβαση στο φυσικό τοπίο βελτιώνουν την εμπειρία.

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Παραδοσιακά φαγητά, καπνιστό τυρί, πέστροφα, σούπες και φαγητά με βάση το κρέας και τις πατάτες θα συνοδέψουν την εκδρομή (υπάρχουν και εξαιρετικές vegetarian και vegan επιλογές). Τοπικές και βαρελίσιες μπύρες αλλά και μελόμπυρα αξίζουν μία δοκιμή! Η μπύρα saku είναι η πιο γνωστή!

Ήξερες ότι η εσθονική σημαία με τα τρία οριζόντια χρώματα (γαλάζιο, μαύρο, λευκό) συμβολίζει ένα κλασικό εσθονικό τοπίο; Το γαλάζιο για τον έντονο γαλανό ουρανό ενώ το μαύρο για την επαφή με την εσθονική γη και το χώμα. Το λευκό βρίσκεται για να θυμίζει την αγνότητα και σκληρή δουλειά.

Ψάρεμα πέστροφας, παιχνίδια για παιδιά, για ενήλικες και όλη την οικογένεια γεμίζουν δημιουργικά τη μέρα. Μπορείς να βρεθείς στο χωριό σαν απλός επισκέπτης, να πιείς μία μπύρα στα πήλινα ποτήρια τους, να φας, να ακολουθήσεις τις ημερήσιες δραστηριότητες ή και να μείνεις κάποιες μέρες για να γνωρίσεις καλύτερα το μέρος. Τα διάφορα σπιτάκια διαθέτουν υπέροχη θέα, ξεχωριστές ανέσεις και παραδοσιακή ατμόσφαιρα.

Εκδρομή σ’ ένα Χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία

Μία εκδρομή σ’ ένα χωριό Βίκινγκ στην Εσθονία δε θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει σάουνα. Όπως και στη γειτονική Φινλανδία, μητέρα της σάουνα, στην Εσθονία βρίσκονται πραγματικά σχεδόν παντού. Έτσι λοιπόν, μπορείς να χαλαρώσεις στην παραδοσιακή ξύλινη σάουνα, δίνοντας κι έναν σύγχρονο τόνο στην εκδρομή και ύστερα να τρέξεις για μία βουτιά στο ποτάμι!

Ταξίδι στην Κόρη της Βαλτικής: Επόμενη Στάση Ελσίνκι!

Το χωριό προσφέρεται και για σεμινάρια, γιορτές, ακόμα και για γάμους!

Αν σου αρέσουν τα άρθρα μας ακολούθησε μας στο facebook και instagram!

Μη χάσεις ακόμα: