10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Η περίοδος των Χριστουγέννων εκτός από πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, είναι γεμάτη με γιορτινές πόλεις σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με εντυπωσιακούς, πρωτότυπους και ξεχωριστούς στολισμούς και φωτισμούς. Παρακάτω, σου προτείνουμε 10 μοναδικούς προορισμούς απ’ όλον τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείς για ανεπανάληπτες χριστουγεννιάτικες διακοπές!

1. Κεμπέκ, Καναδάς

Η περίοδος των Χριστουγέννων εκτός από πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, είναι γεμάτη με γιορτινές πόλεις σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με εντυπωσιακούς, πρωτότυπους και ξεχωριστούς στολισμούς και φωτισμούς. Παρακάτω, σου προτείνουμε 10 μοναδικούς προορισμούς απ' όλον τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείς για ανεπανάληπτες χριστουγεννιάτικες διακοπές! 1. Κεμπέκ, Καναδάς

Η περίοδος των διακοπών στην πόλη του Κεμπέκ είναι απλά μαγική! Τα φώτα, οι διακοσμήσεις και το χιόνι δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, όπως πουθενά αλλού. Ξεκινώντας απ’ τα τέλη Νοεμβρίου, η πόλη του Κεμπέκ μετατρέπεται σ’ ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο χωριό, όπως ακριβώς στο μυθιστόρημα του Charles Dickens «A Christmas Carol». 

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που το CNN κατέταξε το Κεμπέκ μεταξύ των 15 κορυφαίων χριστουγεννιάτικων προορισμών στον κόσμο το 2019! Η πόλη είναι γεμάτη με χριστουγεννιάτικες αγορές και παγοδρόμια (ένα από τα καλύτερα αποτελεί αυτό στην πλατεία  l’Hôtel-de-Ville). Μην ξεχάσεις να περάσεις απ’ την Rue du Petit-Champlain και την Place-Royale όπου θα συναντήσεις τη γοητεία του παλιού κόσμου της πόλης του Κεμπέκ!

2. Ταλίν, Εσθονία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας χαρακτηρίζεται από έντονο χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Η πόλη είναι πασπαλισμένη με χιόνι και τα φώτα της συνοδεύουν τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου φαίνεται πως στολίστηκε εδώ το 1441 και σήμερα, το θρυλικό δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θέση στους εορτασμούς στο Ταλίν. Το δέντρο περιβάλλεται από σπιτάκια που πωλούν χειροτεχνίες, γλυπτά χιονιού, εσθονικά φαγητά και ποτά κι έναν μικρό ζωολογικό κήπο. Οι διακοπές των Χριστουγέννων στο Ταλίν θα είναι μοναδικά διασκεδαστικές.

Το Ταξίδι μας στο Μεσαιωνικό Ταλίν

3. Στρασβούργο, Γαλλία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Το Στρασβούργο φιλοξενεί μια σειρά από χριστουγεννιάτικα θεματικά χωριά, που μετατρέπουν την πόλη σ’ ένα απίστευτο παραμύθι με πλήθος αξιοθέατων και γαστρονομικές απολαύσεις. Τα χριστουγεννιάτικα χωριά διαφέρουν μεταξύ τους κι έτσι μπορείς να γευτείς και να απολαύσεις διαφορετικές εμπειρίες σε κάθε ένα απ’ αυτά! Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα της γαλλικής αυτής πόλης περιλαμβάνει συναυλίες και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το Στρασβούργο αποτελεί έναν κατεξοχήν οικογενειακό προορισμό για όσους θέλουν να έχουν μία ιδιαίτερη εμπειρία με τους δικούς τους ανθρώπους!

4. Τόκυο, Ιαπωνία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Η Ιαπωνία είναι διάσημη για τα μαγευτικά χριστουγεννιάτικα της φώτα. Παρόλο που δε συνδέονται θρησκευτικά με τα Χριστούγεννα, οι Ιάπωνες κατάφεραν να αναδημιουργήσουν το πνεύμα αυτών των διακοπών σ’ ένα μαγευτικό υπερθέαμα. Σου προτείνουμε να επισκεφθείς το Starlight Garden, το οποίο είναι πλημμυρισμένο με χιλιάδες φωτάκια. Ακόμη, μην ξεχάσεις να κατευθυνθείς προς την Caretta Shiodome για να παρακολουθήσεις έναν εορταστικό συνδυασμό φωτισμού και μουσικής, ο οποίος θα σε καθηλώσει με τα σχεδόν 250.000 LED φωτάκια του. Μπορείς να το απολαύσεις από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
 

5. Valkenburg, Ολλανδία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Εάν σου αρέσουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και οι μοναδικές δημιουργίες, μία επίσκεψη στην πόλη του Valkenburg στην Ολλανδία είναι εξαιρετική ιδέα τα Χριστούγεννα. Είναι ένας από τους καλύτερους χριστουγεννιάτικους προορισμούς στον κόσμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός για την παλαιότερη και μεγαλύτερη υπόγεια χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη. Η αγορά λειτουργεί σ’ έναν σπηλαιώδη λαβύρινθο με πολλαπλά περάσματα που βρίσκονται κάτω απ’ το κέντρο της πόλης. Ανοίγει στα μέσα Νοεμβρίου και λειτουργεί μέχρι λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

6. Ζυρίχη, Ελβετία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Η Ζυρίχη στην Ελβετία είναι δημοφιλής για τις σοκολάτες, τα βουνά, το χιόνι και τα πλακόστρωτα δρομάκια της. Το μέρος γίνεται ένας εκπληκτικός προορισμός για επίσκεψη με την ευκαιρία των Χριστουγέννων. Οι αγορές της πόλης είναι γεμάτες και μπορείς να απολαύσεις εδώ ξεναγήσεις, χριστουγεννιάτικες βόλτες και να τραγουδήσεις κάλαντα κάτω από στολισμένα δέντρα. Η έντονη γιορτινή διάθεση που περιβάλλει την Ζυρίχη προσκαλεί τους επισκέπτες να απολαύσουν την πιο ξεχωριστή παραμονή Χριστουγέννων της ζωής τους.

7. Το χωριό του Άγιου Βασίλη, Λαπωνία, Φινλανδία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Αν σ’ αρέσει να βλέπεις τον άι Βασίλη παντού τότε ο Αρκτικός Κύκλος της Φινλανδίας είναι το σωστό μέρος για να περάσεις τις διακοπές σου. Ο χαρούμενος παππούς με την κόκκινη και λευκή του ενδυμασία είναι ο πιο αξιαγάπητος κάτοικος αυτού του χωριού. Μπορείς να τον ακολουθήσεις σε παγωμένα δάση επάνω σ’ ένα έλκηθρο που σέρνει τάρανδος και να παρατηρήσεις τα ξωτικά του να προετοιμάζουν τα παιχνίδια. Στο χωριό θα συναντήσεις έναν φανταστικό κόσμο και αν σ’ αρέσει να γιορτάζεις λευκά Χριστούγεννα τότε δεν μπορείς να κάνεις καλύτερη επιλογή. Όντας ένας από τους κορυφαίους χριστουγεννιάτικους προορισμούς, η Λαπωνία διαθέτει το πασίγνωστο «Santa Park» που θα διασκεδάσει εσένα και την οικογένειά σου.

Ταξίδι στην Κόρη της Βαλτικής: Επόμενη Στάση Ελσίνκι!

8. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται αναπόφευκτα έχει σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για τα Χριστούγεννα. Από το τεράστιο δέντρο του Rockefeller Center έως τις εκπληκτικές εκθέσεις καταστημάτων, ο Δεκέμβριος και τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη είναι απλά μαγικά. Πόσοι από εμάς δεν έχουμε θαυμάσει το Empire State στις εκατοντάδες χριστουγεννιάτικες ταινίες που διαδραματίζονται στην αμερικανική μητρόπολη; Η πόλη της Νέας Υόρκης μετατρέπεται αναπόφευκτα αυτήν την περίοδο του χρόνου σε προορισμό που προσφέρει τα καλύτερα Χριστούγεννα του κόσμου.

9. Ρίγα, Λετονία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Προσφέροντας ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό περιβάλλον, η χριστουγεννιάτικη αγορά της Ρίγα περιμένει τους επισκέπτες στην όμορφη πλατεία Δημαρχείου. Η πόλη φιλοξενεί μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά που περιλαμβάνουν καρουζέλ γεμάτα με ξύλινες φιγούρες, βόλτες με πόνυ και άμαξες. Η Ρίγα γίνεται ένας ελκυστικός χριστουγεννιάτικος προορισμός. Όλες οι ηλικιακές ομάδες μπορούν να απολαύσουν νόστιμες λιχουδιές και να εξερευνήσουν τοπικά χειροποίητα αντικείμενα, όπως χειροποίητες μάλλινες κάλτσες, ξύλινα κηροπήγια, μέλι Λετονίας και διακοσμητικά γάντια. Στις χριστουγεννιάτικες διακοπές στη Ρίγα, μπορείς να γνωρίσεις τις παραδόσεις της χώρας, όπως τη μεταφορά κορμών δέντρων, το ράψιμο κεντημάτων και κυρίως τη γευστικότατη τοπική κουζίνα.

Η Ρίγα της Λετονίας, το διαμάντι της Βαλτικής

10. Λονδίνο, Αγγλία

10 Γοητευτικοί Χριστουγεννιάτικοι Προορισμοί στον Κόσμο

Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι μία ιδιαίτερη εμπειρία και προσφέρουν έντονες στιγμές διασκέδασης. Εκεί θα απολαύσεις λαμπερά χριστουγεννιάτικα φώτα, παγοδρόμια, παραδοσιακές αγορές αλλά και χριστουγεννιάτικες παραστάσεις. Εξερεύνησε τον υπέροχο χριστουγεννιάτικο φωτισμό της Oxford Street που χρωματίζει τον ουρανό πάνω από την παγκοσμίου φήμης εμπορική περιοχή κι απόλαυσε συναυλίες που πραγματοποιούνται σε διάφορα μέρη της πόλης. 

Τα χριστουγεννιάτικα ψώνια στο Λονδίνο είναι ένα must, καθώς εκεί θα βρεις κυριολεκτικά οτιδήποτε επιθυμείς. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τα πανέμορφα βιβλιοπωλεία της πόλης, που έχουν εντυπωσιακό στολισμό κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων. Τέλος, σου συνιστούμε να περάσεις κι απ’ το εμπορικό κέντρο Harrods, εάν θέλεις να θαυμάσεις μία μεγαλειώδη (αν και ίσως κάποιες φορές υπερβολική) διακόσμηση που σίγουρα θα σε βάλει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση!

Αν σου αρέσουν τα άρθρα μας ακολούθησε μας στο facebook και instagram!

Μη χάσεις ακόμα: